Attracties in Barcelona

attraksjoner-barcelona

Net als de meest grote steden heeft Barcelona vele bezienswaardigheden en attracties. De stad heeft een grote selectie aan musea, historische gebouwen, culturele instellingen, cincertgebouwen, parken en markten. Er is ook een bruisend nachtleven, kan er fantastisch winkelen en er liggen zandstranden op enkele minuten wandelen van het centrum.

De Basilica Sagrada Familia

De architect Antoni Gaudí (1852-1926) liet zeer zeker zijn stempel achter in Barcelona met zeven van zijn werken die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan en overall in de stad zijn er gebouwen die door hem werden ontworpen. De bouw van zijn bekendste bouwwerk– de Basilica Sagrada Familia – begon in 1883 en is nog steeds niet afgewerkt, maar de einddatum wordt geschat op 2026. Sagrada Familia betekent’heilige familie’, d.w.z. Jozef, Maria en Jezus. Gaudí tekende de kerk met 12 beltorens van 100 meter hoog die de apostelen moet voorstellen. Momenteel zijn er 8 hiervan afgewerkt. De Sagrada Familia ligt in Calle Mallorca.

Het Columbusmonument

Dit is één van de bekendste monumenten in Barcelona. Het ligt aan het zuidelijke uiteinde van La Rambla, recht tegenover de hoofdhaven. Het werd opgericht in 1888 door de beeldhouwer Rafael Atche in verband met de Wereldexpositie van 1888 ter ere van Christopher Columbus. Het ganse monument meet 60 meter in hoogte waarbij het standbeeld van Christopher Columbus op een ijzeren pilaar staat en binnenin die pilaar is er een lift waar bezoekers naar boven kunnen en er genieten van een fantastisch zicht op de stad.

Park Güell

In het noordelijk deel van de stad, op een heuvel in EL Carmel, ligt Park Güell. Dit park bevat architecturele elementen met zijn beeldhouwwerken en versieringen die vooral uit kleurrijke mozaïken bestaan. Het park werd ontworpen door de beroemde modernistische architect Gaudí, en werd gebouwd tussen 1900 en 1914. Het staat op de UNESCO werelderfgoedlijst en is een grote toeristische attractie. Gaudí leefde voor 20 jaar in een van de twee huizen in het park. Aan de hoofdingang ligt de”Font del Drac” fontein met de bekende porseleinen arend.

Het Picasso Museum

Het Picasso Museum in Barcelona werd geopend in 1963 en ligt binnenin vijf verbonden paleizen daterend uit de Middeleeuwen in het Gotische deel van de stad, dat Barri Gòtic wordt genoemd. Het Picasso Museum bezit, met meer dan 3500 werken, één van de grootste verzamelingen van deze spaanse kunstenaar.

Pablo Picasso kwam naar Barcelona in 1894 en het museum focust op zijn relatie met de stad. Vele van zijn werken werd aan het museum gedoneerd door Picasso zelf in 1970, drie jaar voor hij stierf. Van tijd tot tijd organiseert het museum speciale tentoonstellingen, seminaries en lezingen gelinkt aan Picasso.

Het Miró museum

Joan Miró (1893-1983) was, naast Picasso en Salvador Dalí, Spanjes bekendste kunstenaar in de jaren 1900. Barcelona was zijn thuisstad en in 1975 werd er een museum die hij zelf opgericht had naar hem genaamd: Fundació Joan Miró. Dit is niet enkel een museum met werken van Miró maar ook met andere hedendaagse kunst en ligt op de Montjuïk heuvel ten zuidoosten van de stad. Men kan het Catalaans Nationaal Kunstmuseum niet ver daarvandaan vinden in een imposant gebouw uit 1751.

El Poble Espanyol

Er zijn verschillende bezienswaardigheden op Montjuïc. Het openluchtmuseum El Poble Espanyol (Spaans Dorp) is zeker aanbevolen voor de ganse familie. Het werd opgericht voor de Weredexpositie in 1929 en is een poging om een typisch spaans dorp te reconstrueren. Het doet dienst al seen architectural museum en activiteitencentrum tegelijkertijd. Er zijn vele workshops voor kunst en vaardigheden maar ook voor kinderen en heeft een gevarieerde keuze aan winkels, restauranten, etc. dit dorp is een autovrije zone.

Barcelona’s kathedraal

In het Barri Gòtic”, het Gotische stadsgedeelte, ligt Barcelona’s kathedraal, ook wel ”La Seu” genaamd. ”La Seu”werd opgericht tussen 1298 en 1420 met een neo-gotische façade die uit de jaren 1800 stamt. De kathedraal is opgedragen aan St. Creu en St. Eulalia, de patroonheilige van de stad die begraven ligt in de crypte. De kathedraal is 93 meter land en 40 meter breed.

Aquárium de Barcelona

In Port Vell in het havengebied ligt Europa’s grootste aquarium, Aquarium de Barcelona. Meer dan 11.000 vissen zwemmen hier rond in meer dan 35 tanks die samen 6 miljoen liter zeewater bevatten. Onder de 450 verschillende soorten leven er ook 11 haaien. Deze en andere diepwatervissoorten die men in de Middellandse Zee kan vinden kunnen hier van dichtbij bekeken worden in een 80 meter lange onderwatertunnel die special hiervoor werd ontworpen.