Restauranten in Barcelona

restaurants-barcelona

 

Barcelona biedt aan zijn bezoekers een eetgelegenheid die ietwat anders is dan in de rest van het land. Aan de ene kant zijn de inwoners het gewoon om iets later te eten daar Barcelona de meest kosmopoliete stad van Spanje is. Daarnaast heeft Barcelona een erg rijke wijncultuur, veel meer dan de rest van het land, en bars en restauranten bieden wijnen aan van wereldformaat.

Het populairste gerecht in Barcelona is vis en kan in ontelbare varianten gevonden worden waarbij meestal olijfolie en look de hoofdingrediënten zijn. Pasta is ook erg populair in deze europese metropool.

Laat ons eens een kijkje nemen naar enkele van de meest zinnebeeldige restauranten in Barcelona.

La Gavina

Adres: Pl. Pau Vila 1

Telefoon: 93-221-05-95

La Gavina is zonder twijfel de topbestemming voor koppels die samen een romantisch dineetje willen. Het restaurant biedt enkele van de beste panorama’s over de stad met uitzicht op zee en de passerende boten wat perfect samengaat met de topgerechten van het restaurant. La Gavina is de plaats om perfect de Middellandse Zee te bewonderen zonder Barcelona te moeten verlaten.

Agut

Adres: Gignas 16

Telefoon: 93-315-17-09

Dit 75 jaar oude restaurant ligt in het Gothische kwartier van Barcelona en staat bekend bij de lokale inwoners en de toeristen die er al geweest zijn voor het gevarieerde aanbod van zowel catalaanse als internationale gerechten. Het Agut biedt ook een grote verscheidenheid aan populaire wereldwijnen.

El Raco de Can Fabes

Adres: Sant Joan, 6 Sant Celoni

Telefoon: 93-867-28-51

Dit restaurant wordt door de culinaire experten van Spanje beschouwd als één van de top drie in het land. En dit is ook welverdiend daar het zowel experten als eerstelingen blijft verleiden met enkel van de beste lokale en internationale gerechten in het land. Dit restaurant ligt misshien wat ver van de stad (ongeveer 30 min rijden) maar het is het zeker waard voor diegenen die van een goede culinaire gelegenheid houden.

Torre d’Altamar

Adres: Passeig Joan de Borbo 88. Torre Sant Sebastia

Telefoon: 34-93-221-00-07

Het Torre d’Altamar restaurant is de plaats in Barcelona voor iedereen die zelf slechts minimale interesse heeft in zeevruchten daar het restaurant een veelvoud heeft aan varianten van zowel traditionele als exotische gerechten. Maar het restaurant is ook goed voor diegenen die liever een biefstuk of filet mignon eten, zodat dit restaurant aantrekkelijk is voor elke bezoeker. Een ander geweldig kenmerk van dit restaurant is dat het in een toren met kabelbaan gelegen is, waardoor het de bezoeker enkele van de meest verbazingwekkende uitzichten in Barcelona biedt.

Shunka

Adres: achter Hotel Colon te Sagristans 5, Barri Gotic.

Telefoon: 93 412-49-91

Voor diegenen die iets anders dan de lokale keuken wensen is Shunka ongetwijfeld de ideale plek. Dit japans restaurant, dat als één van de beste in zijn klasse wordt beschouwd in Spanje, biedt een ongelooflijke varieteit aan japans en mediterraanse gerechten, wat door sommigen als veel gezonder wordt beschouwd dan datgene wat de de traditionele keuken te bieden heeft.