Winkelen in Barcelona

shopping-barcelona

Wanneer het op winkelengelegenheden aankomt in Europa denken velen onmiddellijk aan Parijs of Milaan. Een van de interessantste en unieke winkelgelegenheden op het oude continent kan echter worden gevonden in het hart van Barcelona.

Barcelona biedt een extraordinaire mengelmoes aan buurtwinkels, ketens en merknamen die allen in het hart van de stad liggen zodat er een zeer kosmopoliete sfeer hangt.

Dit in overweging nemende vindt u hier enkele van de meest representatieve winkelcentra en winkels in Barcelona.

Diagonal Mar

Adres: Diagonal Avenue, (Selva de Mar)

Diagonal Mar is één van de recentst gebouwde winkelcentra in Europa en herbergt meer dan 250 winkels die de beste merken ter wereld vertegenwoordigen. Dit winkelcentrum biedt ook de beste filmzalen in Spanje alsook plaatsen die speciaal voor kinderen ontworpen werden. Het centrum staat ook bekend in het land om zijn grote esplanade met adembenemend zicht op zee.

Centre Comercial Maremagnum

Adres: Moll Espanya, 5/6

Het Maremagnum is een heel ander winkelcentrum. Het biedt niet alleen enkele excellente restaurants en verschillende merknamen maar heeft ook enkele plekken die helemaal op entertainment gefocust zijn. De bezoekers zullen hier dus een groot gamma aan winkels, disco’s, bars en zelfs een aquarium vinden en mocht dit niet voldoende zijn is er zelfs een minigolfterrein op het dak van het centrum.

Barcelona Glories

Adres: Diagonal Avenue, 208

De Barcelona Glories is het grootste en populairste winkelcentrum over gans de spaanse stad. Het herbergt niet meer dan 230 bekende winkels alsook een multioplex filmzaal en verschillende bars en restauranten. Dit winkelcentrum heeft een ruime parking met meer dan 3500 beschikbare plaatsen.

Jacardi

Adres: Rambla de Catalunya, 79

Dit is verreweg de meest veelzijdige favoriete lokale winkel die alles van kinderkleren tot zelfs pakken en meubels aanbiedt. Biedt een groot gemak aan mensen die niet houden van winkelen op verschillende plaatsen.

Dom

Adres: Passeig de Gràcia, 76

Dom is een uitstekende plek voor mensen die op zoek zijn naar een geschenk of een stijlvol decoratiestuk daar Dom zich juist daarin specialiseert. De winkel staat vol met items die een perfecte mix vormen van functionaliteit en moderne kunst en het is een geweldige plaats om een origineel soevenier te kopen.

Coronel Tapiocca

Adres: Avenue Diagonal, 609-615

Coronel Tapiocca is een traditioneel spaanse winkel die unieke items aanbiedt en zich specialiseert in avontuurtochten. Hun catalogus omvat items zoals gewone reiskleren en schoenen tot bergbeklimmateriaal en zelfs safari items. Ze vullen hun winkel ook aan met enkele zeer informatieve boeken over vele reisbestemmingen.